Η ιστορία

Η βάση της ακαδημίας και του σωματείου μας είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Μόλις 14 ετών κάνει το ντεμπούτο του με τον Εργοτέλη στη Β’ Εθνική. Ξεχωρίζει αμέσως και στα 17 του μεταγράφεται επεισοδιακά στον ΟΦΗ. Γρήγορα καθιερώνεται ως αρχηγός της ομάδας σε συνολική παρουσία 14 χρόνων, πανηγυρίζοντας άνοδο και καθιέρωση στην Α’ εθνική. Χρίζεται πρώτος σκόρερ στην Β’ Εθνική το 1976 με 23 γκολ, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά κατακτά τον ίδιο τίτλο στην Α’ Εθνική με 22 γκολ. Είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο (πρώτος σκόρερ Β’ και Α’ εθνικής συνεχόμενα με την ίδια ομάδα). Έχοντας περάσει από τις «μικρές» εθνικές ομάδες, σαν αρχηγός του ΟΦΗ και πρώτος σκόρερ, γίνεται διεθνής και με την Εθνική Ανδρών. Είναι μέχρι και σήμερα ο πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ όλων των εποχών. Το 1980 μεταγράφεται στην ΑΕΚ, και κλείνει την καριέρα του στην Β’ εθνική και τον Ηρόδοτο. Μετά από ένα σύντομο αλλά επιτυχημένο πέρασμα σαν προπονητής στον Εργοτέλη, στην Γ’ εθνική, αναλαμβάνει την δημιουργία και διεύθυνση των ακαδημιών του ΟΦΗ, επί εποχής Ευγένιου Γκέραρντ. Στην χρυσή εποχή του ΟΦΗ, παρήχθησαν πολλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες, με πιο ηχηρά ονόματα αυτά των Νίκου Μαχλά και Γιώργου Σαμαρά. Αποχωρεί από τον ΟΦΗ ουσιαστικά την ίδια εποχή με τον Ευγένιο Γκέραρντ, και ιδρύει το πρώτο του ιδιωτικό αθλητικό κέντρο, με την ονομασία Lido Sports, καθώς και το ερασιτεχνικό σωματείο AΣ Όμιλος Λίντο. Το Lido Sports απαλλοτριώνεται για την κατασκευή του παγκρητίου σταδίου, και η ακαδημία συνενώνεται με αυτή του Εργοτέλη. Το 2004 όμως ανεξαρτητοποιείται και πάλι, με την δημιουργία του μεγαλύτερου ιδιωτικού ποδοσφαιρικού κέντρου στην Ελλάδα το Lido Soccer.

Το παρών

            Η ακαδημία του Lido Soccer γρήγορα καθιερώθηκε ως μία από τις καλύτερες ακαδημίες της χώρας. Είναι πιστοποιημένη με ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ανήκει στις 125 επιλεγμένες ακαδημίες ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα, στο πρόγραμμα «Αθλητικές ακαδημίες» του ΟΠΑΠ. Πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στα παιδικά πρωταθλήματα του Δήμου Ηρακλείου και της ΕΠΣΗ, όχι μόνο για τα αποτελέσματα αλλά και για το σταθερά ορθολογικό στυλ ποδοσφαίρου που χαρακτηρίζεί όλες τις ομάδες της ακαδημίας.

            Σκοπός και στόχος μας στο Lido Soccer είναι να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο, και μέσα από αυτό να γυμνάσουν σώμα και πνεύμα, να κερδίσουν εμπειρίες και φίλους ζωής. Βασικός πυλώνας αυτού του στόχου είναι οι προπονητές-παιδαγωγοί. Με βάρος στην ποιότητα του χαρακτήρα, την πρακτική εμπειρία και το θεωρητικό υπόβαθρο, στο Lido Soccer η επιλογή τους γίνεται με αυστηρά κριτήρια, και στο σύνολό τους οι προπονητές μας είναι πρώην αθλητές μας, άρα κοινωνοί του συνόλου της ποδοσφαιρικής και παιδαγωγικής φιλοσοφίας μας. Στο οργανόγραμμα της ακαδημίας υπάρχει ειδική μέριμνα για προπονητές ατομικής τεχνικής, φυσικής κατάστασης-νευρομυϊκής συναρμογής καθώς και προπονητής τερματοφυλάκων. Εκ περιτροπής αυτές οι εξειδικευμένες προπονήσεις γίνονται σε όλα τα τμήματα, προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες των επιμέρους ηλικιακών ομάδων. Η ορολογία, το ασκησιολόγιο, η προπονητική μέθοδος γενικά στο Lido Soccer έχουν μια συνέχεια, κάνοντας το πέρασμα από τη μία ηλικιακή ομάδα στην επόμενη πολύ πιο εύκολο για τα παιδιά, μειώνοντας το χρόνο προσαρμογής και μεγιστοποιώντας τα προπονητικά τους οφέλη. Όλες οι προπονήσεις στο Lido Soccer γίνονται παρουσία ιατρού, σε πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο με καρδιογράφο συσκευή οξυγόνου και απινιδωτή.

            Μέσα από τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση, την ποιότητα των προπονητών μας και τις εγκαταστάσεις μας, προέκυψαν αθλητές που με τις διακρίσεις τους προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων. Anderlecht, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Λάρισα, Πλατανιάς και Εργοτέλης έχουν εντάξει στο δυναμικό τους ποδοσφαιριστές της ακαδημίας μας. Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί και το γεγονός ότι αθλητές μας έχουν εκπροσωπήσει τις εθνικές ομάδες ελπίδων Ελλάδας και Αλβανίας.

Το μέλλον

            Είναι προφανές ότι η προσπάθεια και ο χώρος για βελτίωση δεν σταματά ποτέ. Το πιο σημαντικό βήμα αυτή τη στιγμή για το Lido Soccer είναι η πλήρης ανακατασκευή του μεγάλου γηπέδου, ενώ στο άμεσο μέλλον προβλέπεται και η αλλαγή χλοοτάπητα στο σκεπαστό γήπεδο.  Με τις κινήσεις αυτές το Lido Soccer θα συνεχίσει να κυριαρχεί στο χώρο του παιδικού ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο στο μέλλον, προσφέροντας έναν όμορφο, ποιοτικό, ασφαλή και εξειδικευμένο χώρο άθλησης σε όλα τα παιδιά της πόλης.