Στην ακαδημία ποδοσφαίρου Λίντο έχει εδώ και χρόνια δημιουργηθεί ένα σημαντικό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Ακολουθεί μια περιληπτική περιγραφή του για την καλύτερη ενημέρωση όλων σε σχέση με τον τρόπο που λειτουργεί η ακαδημία.

Ακαδημία ποδοσφαίρου: Μια από τις καλύτερες ακαδημίες της Κρήτης αλλά και πανελλαδικά, κάτοχος Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης στο ποδόσφαιρο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, επιλεγμένη στις 125 κορυφαίες ακαδημίες της Ελλάδας από τον ΟΠΑΠ. Διευθυντής της ακαδημίας είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Οργανωτικοί υπεύθυνοι είναι οι Μιχάλης Πυροβολάκης και Μιχάλης Φραγκιαδάκης. Την προπονητική ομάδα απαρτίζουν 10 διπλωματούχοι, καταξιωμένοι κι έμπειροι προπονητές στο παιδικό ποδόσφαιρο από τους οποίους οι 6 είναι καθηγητές φυσικής αγωγής. Από αυτή τη χρονιά προστίθεται στα πιο προχωρημένα τμήματα τέταρτη εβδομαδιαία προπόνηση προκειμένου η ακαδημία να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των κρίσιμων αναπτυξιακών ηλικιών. Εδώ και αρκετά χρόνια, υπάρχει εξειδικευμένος προπονητής φυσικής κατάστασης που συμπληρώνει το έργο των άλλων προπονητών ( Δαβίδ Φραγκιαδάκης), εξειδικευμένος προπονητής βελτίωσης τεχνικών δεξιοτήτων των μικρών ποδοσφαιριστών  (Γιώργος Αποστολάκης).  Έμπειρος προπονητής τερματοφυλάκων με υψηλό επίπεδο γνώσεων, διαμορφώνει τους μελλοντικούς τερματοφύλακες της ακαδημίας μας με μία ολοκληρωμένη προπόνηση όλη τη σεζόν(Νίκος Δακανάλης). Όλες οι προπονήσεις πραγματοποιούνται παρουσία γιατρού, ενώ στο Lido Soccer υπάρχει και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Μεγάλο βήμα στην φετινή χρονιά θα αποτελέσει η αλλαγή του τάπητα στο μεγάλο γήπεδο του Lido Soccer. 

ΑΣ Λίντο: Είναι η ανδρική ομάδα της ακαδημίας, αν και απαρτίζεται κατά συντριπτική πλειοψηφία από νέους και έφηβους αθλητές. Αγωνίζεται στην Α1 ΕΠΣΗ με τεχνικό τον Μάριο Σηφάκη και βοηθό-γυμναστή τον Δαβίδ Φραγκιαδάκη. 

Δόξα Μασταμπά: Καθώς οι απαιτήσεις της Α1 τοπικής κατηγορίας είναι υψηλές, παρουσιάστηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί μια ενδιάμεση, θυγατρική ομάδα του Λίντο. Σκοπός της για τέταρτη συνεχή χρονιά η συνέχεια της βελτίωσης και η προετοιμασία των αθλητών για την είσοδό τους στην πρώτη ομάδα του Λίντο. Τεχνικός ο Μάνος Καρυωτάκης και βοηθός ο Δήμος Χριστοφής.